Aktuellt just nu – bok som släpps hösten 2017
Therese Albrechtson kommer inom snar framtid med ytterligare en bok, temat är kvinnor som gör karriär i kombination med föräldraskap.

Therese sitter även i styrelsen för  Svenska Handbollslandslaget.

Albrechtson holding AB grundades 2007 och huvudverksamheten är föreläsningar och utbildningar. Dessutom täcker affärsidén in värdepappershantering och andra finansiella uppdrag. Therese Albrechtson äger Albrechtson holding AB som är ett moderbolag.

Academy Of Excellence grundades 2010. Affärsidén är:

Academy of Excellence samlar gräddan av landets mest kompetenta människor för att uppnå ett enda mål – att ge entreprenörer nycklarna till extrem tillväxt. Från “5 till 50 miljoner”. Det stora kvanthoppet.

Therese hade som många andra småföretagare startat bolag till ett par miljoner i omsättning men tyckte det var svårt att växa utan hjälp. I Sverige finns idag flera fantastiska organisationer som hjälper nyföretagare men det finns inte speciellt mycket hjälp att få i steget efter. Therese var i kontakt med många småföretagare som tyckte samma sak och efter att pratat om behovet med Gustaf Oscarson bestämde de sig för att satsa. Med hjälp av stora superentreprenörer erfarenheter från vad de behövde i expansionsfasen och småföretagarnas behov skapades 9 stycken tillväxtnycklar. Under nio veckors utbildning hjälps småföretagare att expandera tackvare experter och erfarna entreprenörer. Albrechtson holding AB är delägare i Academy of Excellence med 50% .

Improve –  Delägare i träningscentret Improve i Partille Arena, nyöppnat sedan augusti 2017. logotyp” Vårt namn säger allt; på Improve får du rätt förutsättningar för personliga förbättringar. Oavsett vem du är och vad du vill uppnå. I vår toppmoderna anläggning i Partille Arena blandas elitidrottare med motionärer, alla med samma mål – att utvecklas och bli starkare på sina egna villkor. Något våra professionella och engagerade medarbetare hjälper dig med i en inbjudande och inspirerande miljö som skapar träningsglädje och resultat.”

 IZwop – Delägare

jterpgkj6ri6tacgktco

”IZwop är ett start-up bolag vars mål är att få världen att byta från papper till digitala visitkort. Bolaget finns idag representerat i Sverige, Spanien, Sydafrika och Estland och siktar nu på att nå den amerikanska marknaden genom att skapa kontakter med investerare och göra en amerikansk expansion inom en snar framtid. Bland IZwop´s nuvarande investerare finns flera känna entreprenörer. Bland dem Magnus
Helgesson, Therese Albrechtson, Max Söderpalm med flera.”

 Greyzone AB grundades 2007. Affärsidén är:

Greyzone utvecklar, säljer och marknadsför produkter med svart, grå och vit stilren design.

Som hobbyföretag har Therese Greyzone. Temat ”svart och vitt” klär företaget i allt från kläder, accessoarer, väskor till säsongsprodukter. Med ett brett sortiment och hög kvalité skall kunden känna sig nöjd med Greyzones primära tanke på service.

Ung företagsamhet

Nyckeln till många ungdomars kreativitet och nytänkande. Elever får  under sitt tredje år på gymnasiet starta och avveckla ett företag som projektarbete. Det var denna utbildning som avgjorde min avböjning  till Handelshögskolan för att istället satsa på den egna företagsamheten.Therese Albrechtson var med i styrelsen och valberedningen för Ung Företagsamhet under åren 2005-2009 (Göteborg).

Iboards.se grundades 2008. Affärsidén var:

iboard.se marknadsför och säljer en interaktiv whiteboard som tillsammans med Internet, dator och projektor skapar helt nya förutsättningar för mer interaktiva och produktiva möten.

Aktierna som Albrechtson Holding ägde i Iboards såldes 2010.

Bodyguard Säkerhetsprodukter AB grundades Maj 2005, direkt efter Therese Albrechtson´s studentexamen på Porthälla gymnasium. Affärsidén var:

Bodyguard Säkerhetsprodukter skall utveckla, sälja och marknadsföra licensfria säkerhetsprodukter för personligt bruk till kvinnor och män i alla åldrar.

Företaget säljer idag dessa produkter i ett flertal länder i Europa och visade redan efter ett halvår positivt resultat. Bolaget såldes 2008.